Parlamentul s-ar putea convoca în sesiune extraordinară

  • 01 Iulie 2015 18:11
Parlamentul s-ar putea convoca în sesiune extraordinară

În cazul în care nu se va reuși învestirea unui nou Guvern în actuala sesiune parlamentară de primăvară-vară care se închie pe 30 iulie, deputații vor fi convocați într-o sesiune extraodinară, a declarat astăzi vicepreședintele Legislativului, Liliana Palihovici. Sesiunea extraordinară va dura atât timp cât va dura alegerea noului Guvern, a…

În cazul în care nu se va reuși învestirea unui nou Guvern în actuala sesiune parlamentară de primăvară-vară care se închie pe 30 iulie, deputații vor fi convocați într-o sesiune extraodinară, a declarat astăzi vicepreședintele Legislativului, Liliana Palihovici. Sesiunea extraordinară va dura atât timp cât va dura alegerea noului Guvern, a subliniat oficialul.

”Astăzi, nu există o decizie cu privire la o sesiune extraordinară, deoarece încă nu s-a sfârșit sesiunea ordinară de primăvară-vară. Potrivit regulamentului, sesiunea ordinară se va încheia la sfârșitul lunii iulie. Dacă nu va fi ales Guvernul până la această etapă, Parlamentul va decide desfășurarea unei sesiuni extraordinare. Noi depunem tot efortul ca Guvernul să fie instituit până la sfârșitul acestei sesiuni ordinare. Sesiunea extraordinară va dura atât timp cât va dura alegerea noului Guvern. Ne punem mari speranțe că vom avea un Guvern proeuropean într-o perioadă cât mai scurtă, deoarece Republica Moldova trece prin mai multe situații dificile, iar un Guvern este mai mult decât necesar pentru a veni cu soluții prompte”, a declarat Liliana Palihovici.

De notat că termenul limită pentru instituirea Guvernului, potrivit Constituției, este 12 septembrie. Dacă până la această dată nu va fi ales un nou Cabinet de Miniștri, șeful statului va dizolva Parlamentul și va anunța alegeri parlamentare anticipate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău