Parlamentul Rusiei cere Guvernului să impună sancțiuni Georgiei

  • 09 Iulie 2019 14:27
Parlamentul Rusiei cere Guvernului să impună sancțiuni Georgiei

Parlamentul Rusiei a votat în unanimitate, marți, o rezoluție prin care cere guvernului de la Moscova să impună Georgiei sancțiuni economice, ca răspuns la acțiuni apreciate ca ostile din partea acestei țări, informează Reuters, potrivit Agerpres.

În ultimele săptămâni, Rusia a reclamat protestele anti-rusești din Georgia, iar luni a condamnat un discurs al unui prezentator de televiziune gruzin care i-a adresat obscenități președintelui Vladimir Putin. Moscova consideră că a fost vorba de o provocare inacceptabilă din partea forțelor politice radicale din fosta republică sovietică.

Kremlinul a reacționat deja la manifestațiile de la Tbilisi prin suspendarea curselor aeriene de pasageri între Rusia și Georgia, măsură care ar putea afecta sectorul turistic gruzin, care primește anual un milion de turiști ruși. În capitala Georgiei au avut loc proteste de stradă după ce unii parlamentari din partidul de guvernământ gruzin l-au invitat în țară pe deputatul rus Serghei Gavrilov.

Duma - camera inferioară a parlamentului rus - a comunicat marți că dorește și alte reacții din partea Moscovei și a recomandat guvernului să adopte sancțiuni economice. Președintele Dumei, Viaceslav Volodin, a declarat că deputații doresc interzicerea importurilor de vinuri și ape minerale gruzine și sistarea remiterilor de fonduri de către cetățenii gruzini angajați în Rusia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău