Parlamentul României va găzdui a XI-a ediție a Forumului ,,Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova - țară candidată la UE”

  • 10 Ianuarie 17:18
Parlamentul României va găzdui a XI-a ediție a Forumului ,,Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova - țară candidată la UE”

În data de 17 Ianuarie 2024, va avea loc la Camera Deputaților, Parlamentul României, a XI-a ediție a Forumului ,, Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova - țară candidată la UE', gazde ale acestui eveniment fiind deputații Sorin Năcuță și Daniel Gheorghe, transmite Agerpres.

Scopul evenimentului realizat de Camera Deputaților, în parteneriat cu IDEP, este de a identifica cele mai potrivite căi de susținere a autorităților Republicii Moldova în demersul de Integrare Europeană, prin stabilirea parteneriatelor interinstituționale, care vor impulsiona rata de absorbție a fondurilor europene (ex. Instrumentul de Asistență pentru Preaderare), preluând bunele practici ale omologilor din România.

Secretariatul acestui eveniment va fi asigurat de IDEP Moldova care este o organizație apolitică, recunoscută la nivel național, regional și european, pentru inițiativele sale cu impact major discutate cu actorii cheie din politicile publice europene și regionale, în cadrul dezbaterilor ample organizate la nivel înalt. IDEP a anticipat depunerea cererii de aderare la UE, în martie 2022, și acceptul UE în iunie 2022, iar apoi a organizat lunar, începând cu ianuarie 2022, mai multe activități cu scopul declarat de a impulsiona rata absorbției Fondurilor Europene de către instituțiile din Republica Moldova.

Astfel, au fost organizate cursuri de formare în managementul de proiect, la care au participat mai mulți angajați din sistemul public, dar și privat din Republica Moldova.

De asemenea au fost organizate forumuri de întâlniri, discuții și realizarea de parteneriate (septembrie 2022 - august 2023), denumite generic Impulsionarea Absorbției Fondurilor Europene de către Republica Moldova - țară candidată la UE, la care au participat peste 1000 de persoane cheie, de pe ambele maluri ale Prutului la Pașcani, Budești, Arad, Iași, Vaslui, București, Bârlad, Baia Mare, Bacău, Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău