Parlamentul obligă mass-media să indice proprietarul

  • 05 Martie 2015 13:46
Parlamentul obligă mass-media să indice proprietarul

Posturile de radio și de televiziune private vor fi obligate să publice datele despre proprietarii instituțiilor, lista membrilor consiliului de administrare, numele administratorului și alte date despre proprietatea acestora.

Potrivit unui proiect de lege adoptat astăzi în lectură finală de Parlament. Proiectul are drept scop transparentizarea proprietății în domeniul mass-media.
 
Proiectul, elaborat aproape doi ani în urmă și care urma să fie votat încă înainte de alegerile parlamentare din 30 noiembrie, are drept scop transparentizarea proprietății în domeniul audiovizualului, lucru care a fost cerut în repetate rânduri și de reprezentanții societății civile. Principalele dezbateri în Parlament au ținut de un amendament propus de deputatul liberal Corina Fusu care prevedea să fie interzise companiile înregistrate în zonele off-shore în calitate de proprietari ai posturilor de radio și TV. Potrivit Corinei Fusu, prezența unor astfel de companii în domeniul presei nu are cum să ducă la transparentizarea proprietății.
 
Pe de altă parte deputatul liberal-democrat, Chiril Lucinschi, unul din autorii proiectului, a menționat că în ce privește companiile înregistrate în zonele off-shore este necesară o abordare mai largă.
 
Legea privind transparența în domeniul audiovizualului va intra în vigoare după șase luni de la publicarea ei în Monitorul Oficial.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău