Parlamentul nu a susținut candidatul societății civile la CNI

  • 27 Decembrie 2012 21:36
Parlamentul nu a susținut candidatul societății civile la CNI

Parlamentul nu a reușit astăzi să o voteze pe Galina Bostan în funcția de membru al Comisiei Naționale de Integritate, propusă de societatea civilă.

Candidatura sa nu a fost susținută de deputații comuniști și cei liberali. În timpul dezbaterilor, deputații comuniști au declarat că CNI este deja compromisă. În același timp, deputatul liberal Ana Guțu s-a arătat deranjată de un raport al Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, condus de Galina Bostan. Pentru numirea Galinei Bostan au votat 45 de deputați, fiind necesare cel puțin 51 de voturi.

Galina Bostan a declarat presei că probabil motivele pentru care nu a fost susținută țin de activitatea organizației pe care o conduce și că nu va mai candida pentru această funcție la următorul concurs organizat de Parlament.

CNI este formată din cinci membri, dintre care trei propuși de majoritatea parlamentară, un membru propus de opoziție și un  reprezentant din partea societății civile.

Galina Bostan a fost desemnată săptămâna trecută în această funcție de către Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului. Ea urma s-o înlocuiască pe Cristina Cojocaru, care și-a prezentat demisia după alegerea președintelui comisiei, pe motiv că CNI ar fi fost constituită cu abateri de la legislație.

Comisia Națională pentru Integritate este responsabilă de verificarea declarațiilor de venit și de interese ale demnitarilor și funcționarilor publici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău