Parlamentul Macedoniei de Nord a ratificat aderarea la NATO

  • 13 Februarie 2020 14:25
Parlamentul Macedoniei de Nord a ratificat aderarea la NATO

Parlamentul Macedoniei de Nord a ratificat marți protocolul de aderare la NATO și, ca un gest simbolic, a înălțat drapelul Alianței la intrarea în sediul legislativului, transmite agenția EFE, potrivit Agerpres.

''Cu 27 de ani în urmă, primul parlament după obținerea independenței a luat decizia strategică de a ne alătura NATO. Parlamentul s-a schimbat de multe ori, guvernele au venit și au plecat, am trecut printr-un conflict armat, crize economice, dar a deveni membri ai NATO și UE a fost constant principala noastră prioritate'', a declarat în plenul parlamentului de la Skopje președintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski.

Aderarea efectivă a acestei țări la NATO se va produce după ce și ultima țară membră, respectiv Spania, va ratifica protocolul de aderare.

Parlamentul de la Skopje a urgentat ratificarea documentului înaintea dizolvării legislativului pe 16 februarie, urmând ca alegeri legislative anticipate să se desfășoare pe 12 aprilie.

Macedonia de Nord a fost invitată să facă parte din NATO după ce guvernul de la Skopje a ajuns la un acord cu cel de la Atena privind soluționarea unei îndelungate dispute legate de numele acestei țări, în urma acestui acord Grecia ridicându-și veto-ul care a împiedicat aderarea.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău