Parlamentul Italiei urmează să aprobe astăzi formarea noului guvern condus de Giuseppe Conte

  • 01 Iunie 2018 09:24
Parlamentul Italiei urmează să aprobe astăzi formarea noului guvern condus de Giuseppe Conte

Giuseppe Conte, candidatul propus de partidele Mișcarea Cinci Stele și Liga Nordului pentru funcția de premier, a fost de acord să formeze un nou guvern, prezentând-și noua listă de miniștri președintelui Sergio Mattarella, relatează site-ul postului BBC și agenția Dpa, citate de Mediafax.

Conte, un profesor de drept și un novice politic, ales de două partide pentru a prelua funcția de premier, a acceptat mandatul de a forma un un nou guvern și a prezentat o listă a miniștrilor, joi seară, se arată într-un comunicat al Palatului prezidențial de la Roma.

Conte, împreună cu miniștrii propuși, vor fi învestiți în funcție vineri, se mai arată în comunicat. Președintele Mattarella a respins propunerea inițială pentru funcția de ministrul al Finanțelor, însă un alt candidat a fost acceptat joi. Paolo Savona, era cunoscut pentru criticile aduse zonei euro și Germaniei.

Noul Guvern va trebui aprobat printr-un vot al Parlamentului, însă majoritatea este deținută de cele două partide populiste.

Tehnocratul Carlo Cottarelli a renunțat la mandatul de a forma guvernul Italiei, în contextul în care partidele Mișcarea Cinci Stele și Liga Nordului au anunțat un nou acord guvernamental.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău