Parlamentul Finlandei a adoptat legi ce permit întărirea frontierei cu Rusia

  • 07 Iulie 2022 12:52
Parlamentul Finlandei a adoptat legi ce permit întărirea frontierei cu Rusia

Parlamentul Finlandei a votat joi în favoarea unei legislații care să permită instalarea de bariere la frontiera țării cu Federația Rusă și închiderea celor 1.300 de kilometri de graniță în fața solicitanților de azil, în circumstanțe excepționale, informează Reuters, citată de Agerpres.

Proiectul de lege privind aceste pregătiri, chiar dacă este unul contestat în termenii legislației de azil a Uniunii Europene, a fost votat cu majoritate calificată, ceea ce-i permite parlamentului să accelereze aceste noi legi, pe fondul temerilor conform cărora Rusia ar putea riposta la planurile Finlandei de a adera la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

De asemenea, aceasta îi va permite guvernului finlandez să decidă construirea de garduri sau alte bariere lângă frontiera Finlandei și să direcționeze toate cererile de azil spre unul sau mai multe puncte de trecere a frontierei, cum ar fi aeroporturile.

La summitul NATO de la Madrid, desfășurat la începutul acestei săptămâni, Alianța Nord-Atlantică a decis să își consolideze în mod semnificativ flancul estic și să înceapă procesul de aderare pentru Finlanda și Suedia.

Ulterior, președintele Vladimir Putin și-a anunțat intenția de a răspunde posibilului transfer al soldaților NATO în Finlanda cu desfășurari proporționale de trupe rusești în regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău