Parlamentul European își va alege președintele pe 3 iulie în orice situație (purtător de cuvânt)

  • 02 Iulie 2019 12:31
Parlamentul European își va alege președintele pe 3 iulie în orice situație (purtător de cuvânt)

Parlamentul European își va alege președintele pe 3 iulie, chiar dacă liderii Uniunii Europene, reuniți în summit la Bruxelles, nu vor reuși desemnarea viitorului șef al Comisiei Europene, a declarat marți un purtător de cuvânt al legislativului UE, într-o conferință de presă, preluat de AGERPRES.

'Nu există nicio cale de a modifica' decizia de organizare a votului pe 3 iulie, a afirmat purtătorul de cuvânt, citat de Reuters.

Parlamentul European a amânat totuși cu câteva ore, până marți, la ora 20:00 GMT, termenul limită pentru depunerea candidaturilor în vederea primul tur de scrutin de miercuri.

Summitul liderilor europeni de la Bruxelles asupra numirilor pentru posturile-cheie din UE a fost suspendat și va fi reluat marți, la ora 11:00 (09:00 GMT), a anunțat luni pe Twitter purtătorul de cuvânt al președintelui Consiliului European, Donald Tusk.

După o noapte albă de discuții, acestea nu s-au încheiat cu un acord privind împărțirea principalelor posturi de conducere în instituțiile europene

Mulți lideri UE au declarat că ar prefera ca alegerea președintelui Parlamentului European să aibă loc după desemnarea persoanei care va conduce Comisia Europeană.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău