Parlamentul European condamnă crearea ''zonelor libere de LGBT'' în Polonia

  • 18 Decembrie 2019 19:30
Parlamentul European condamnă crearea ''zonelor libere de LGBT'' în Polonia

Parlamentul European a condamnat miercuri așa-numitele ''zone libere de LGBT'' create în Polonia prin rezoluții ale autorităților locale din această țară, transmite agenția DPA, preluat de Agerpres.

''Parlamentul European solicită autorităților poloneze să condamne aceste acte și să anuleze toate rezoluțiile care atacă drepturile LGBT'', se arată într-o declarație a Parlamentului European, care a adoptat la rândul său o rezoluție prin care cere anularea deciziilor privind crearea acelor zone libere de membri ai comunității LGBT în Polonia.

Rezoluții privind astfel de ''zone libere de LGBT'' au fost adoptate de peste 80 de administrații locale poloneze, precizează declarația Parlamentului European, adăugând că prin respectivele rezoluții ''guvernele locale sunt îndemnate să se abțină de la orice acțiune de încurajare a toleranței față de persoanele LGBT și să evite acordarea de asistență financiară ONG-urilor care militează pentru promovarea egalității de drepturi''.

Comisarul polonez pentru drepturile omului, Adam Bodnar, a înaintat luna aceasta plângeri în justiție împotrivă creării acelor zone.

În rezoluția sa, Parlamentul European se arată îngrijorat și de ''atacurile'' împotriva comunității LGBT din partea unor oficiali din unele state membre ale UE, precum și din partea unor guverne naționale sau administrații locale.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău