Parlamentul European cere amânarea alegerilor prezidențiale din Venezuela

  • 03 Mai 2018 17:30
Parlamentul European cere amânarea alegerilor prezidențiale din Venezuela

Parlamentul European a cerut joi amânarea alegerilor prezidențiale programate pentru 20 mai în Venezuela până la îndeplinirea condițiilor necesare pentru desfășurarea unor alegeri "credibile, transparente și deschise", informează France Presse.

Deputații europeni reuniți în plen la Bruxelles au adoptat cu 492 de voturi contra 87 și 77 de abțineri o rezoluție în care au denunțat excluderea din scrutin a coaliției partidelor de opoziție (Mesa de Unidad Democratica - Platforma pentru Unitate Democratică, MUD).

Această decizie "constituie o încălcare gravă a principiului alegerilor corecte", se arată în rezoluție.

Președintele Nicolas Maduro este candidat la realegerea sa în aceste alegeri prezidențiale anticipate, dar eurodeputații consideră că "nu au fost îndeplinite condițiile pentru alegeri credibile, transparente și deschise".

Prin urmare, Parlamentul European "cere suspendarea lor imediată până la îndeplinirea condițiilor necesare pentru desfășurarea unor alegeri credibile, transparente și deschise".

Reprezentanta diplomației Uniunii Europene, Federica Mogherini, a cerut deja miercuri o "revizuire a calendarului electoral".

Dna Mogherini a exclus orice ingerință și a precizat că Uniunea Europeană încearcă să-i ajute pe venezueleni să-și găsească "propria soluție" la actuala criză politică. Uniunea Europeana își va adapta acțiunile în funcție de evoluția situației, a adăugat ea, într-o dezbatere în PE consacrată situației din Venezuela.

Nicolas Maduro a asigurat că alegerile prezidențiale "vor fi un model", într-un articol publicat joi în cotidianul spaniol El Pais. El a declarat cu o zi înainte că nu își face griji dacă Europa și Statele Unite nu îi recunosc victoria electorală.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău