Parlamentul European amână votul pentru validarea viitoarei Comisii Europene

  • 16 Octombrie 2019 17:17
Parlamentul European amână votul pentru validarea viitoarei Comisii Europene

Parlamentul European a amânat miercuri votul pentru validarea viitoarei Comisii Europene conduse de Ursula von der Leyen programat inițial să aibă loc pe 23 octombrie, în cadrul sesiunii plenare de săptămâna viitoare a PE de la Strasbourg, relatează dpa, citând surse europarlamentare, preluat de Agerpres.

Votul de pe 23 octombrie nu mai poate avea loc în condițiile în care candidații a trei țări - România, Ungaria și Franța - au fost respinși în cadrul procesului de validare din PE din motive de conflict de interese sau de etică. Până în prezent, doar Ungaria și România au propus noi candidați, dar președinta aleasă a CE nu a anunțat că-i propune pe cei doi pentru posturile de comisari.

Politiciana conservatoare germană și echipa sa urmau să-și înceapă mandatul pe 1 noiembrie, dar respingerea celor trei candidați va duce la amânarea calendarului.

Până în prezent nu a fost stabilită o nouă dată pentru votul din plenul PE, dar potrivit surselor dpa acesta nu mai este programat pe 23 octombrie, cum se stabilise inițial.

O întârziere în începerea mandatului noii comisii nu este fără precedent, dar reprezintă totuși un pas înapoi pentru Ursula von der Leyen, comentează dpa.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău