Parlamentul European a votat un proiect legislativ ce condiționează acordarea fondurilor europene de respectarea statului de drept

  • 05 Aprilie 2019 13:50
Parlamentul European a votat un proiect legislativ ce condiționează acordarea fondurilor europene de respectarea statului de drept

Eurodeputații au votat la Bruxelles un proiect legislativ ce condiționează acordarea fondurilor europene de respectarea valorilor statului de drept și de combaterea eficientă a fraudelor și corupției, potrivit unui comunicat de presă al PE.

Comisia Europeană va fi însărcinată cu stabilirea ''deficiențelor generalizate cu privire la statul de drept'' și va decide asupra măsurilor respective, care ar putea include suspendarea plăților de la bugetul UE sau reducerea prefinanțării.

Decizia ar urma să fie pusă în aplicare numai după aprobarea de către Parlamentul European și Consiliu.

De îndată ce statul membru respectiv remediază deficiențele identificate de Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul UE pot debloca fondurile. Vor fi, astfel, sancționate investigațiile inadecvate ale fraudelor fiscale și cazurile de corupție, precum și încălcări ce afectează implementarea bugetului UE, notează Agerpres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău