Parlamentul European a adoptat Rezoluția privind masacrul de la Srebrenica

  • 09 Iulie 2015 18:32
Parlamentul European a adoptat Rezoluția privind masacrul de la Srebrenica

Parlamentul European a adoptat joi, 9 iulie, cu o mare majoritate de voturi Rezoluția privind masacrul de la Srebrenica.

De asemenea, a fost adoptat amendamentul în care se exprimă regretul că în Consiliul de Securitate al ONU nu a fost adoptat un document asemănător, din cauza veto-ului impus de Rusia.

În timpul dezbaterii, comisarul european pentru probleme sociale, Guenther Oettinger, a exprimat, în numele Comisiei Europene, regretul pentru această decizie a Moscovei.

În textul rezoluției se condamnă ferm masacrul din iulie 1995 de la Srebrenica, care potrivit sentințelor Tribunalului Penal Internațional de la Haga și a Curții Internaționale de Justiție, este considerat genocid, de care se fac vinovate forțele armate ale sârbilor bosniaci, conduse de fostul general Ratko Mladic.

Totuși, din textul final a fost exclus pasajul propus de Grupul Popularilor Europeni, în care se spunea că de genocid se fac vinovate și "forțele speciale de poliție care au intrat pe teritoriul Bosniei din Serbia". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău