Parlamentul Estoniei declară Rusia ''regim terorist'' și ''țară ce susține terorismul''

  • 18 Octombrie 2022 18:52
Parlamentul Estoniei declară Rusia ''regim terorist'' și ''țară ce susține terorismul''

Parlamentul estonian a condamnat marți anexările de teritorii ucrainene de către Moscova și a calificat Rusia drept "regim terorist", informează AFP.

Declarația a fost adoptată de 88 de deputați ai parlamentului unicameral al Estoniei, care numără 101 de parlamentari. Zece deputați erau absenți în momentul votului, iar trei s-au abținut.

Parlamentul estonian "declară Rusia regim terorist și Federația Rusă - țară ce susține terorismul", potrivit unui comunicat.

"Regimul (președintelui rus Vladimir) Putin, cu amenințările sale de atac nuclear, a făcut din Rusia cel mai mare pericol pentru pacea din Europa și din întreaga lume", adaugă comunicatul.

Această luare de poziție răspunde apelurilor repetate ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Parlamentul unei alte țări baltice, Letonia, a declarat în august Rusia "stat-sponsor al terorismului", acuzând Moscova de "genocid țintit împotriva poporului ucrainean".

Însă administrația președintelui american Joe Biden a anunțat luna trecută că nu va utiliza acești termeni, apreciind că ei "nu sunt cea mai eficace și mai solidă cale de a avansa". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău