Parlamentul danez își suspendă lucrările după ce mai mulți parlamentari au fost testați pozitiv la COVID-19

  • 03 Noiembrie 2020 18:15
Parlamentul danez își suspendă lucrările după ce mai mulți parlamentari au fost testați pozitiv la COVID-19

Parlamentul danez a anunțat marți că și-a suspendat procedurile de vot și alte întâlniri după ce mai mulți parlamentari au fost testați pozitiv pentru COVID-19, iar șase miniștri au intrat în izolare în așteptarea rezultatelor testelor pentru noul tip de coronavirus, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Cinci parlamentari, printre care liderul Partidului Conservator, Soren Pape Poulsen, și fostul ministru al Energiei, Lars Christian Lilleholt, au anunțat săptămâna aceasta că au fost testați pozitiv.

De asemenea, șase miniștri, printre care cel al Justiției, Nick Haekkerup, și cel puțin alți patru parlamentari au intrat în izolare și așteaptă rezultatele testelor pentru noul tip de coronavirus, potrivit celor mai recente informații de pe conturile lor media și ale agenției de știri Ritzau.

Șefa guvernului danez Mette Frederiksen a informat într-un comunicat că ea a participat la o întrevedere alături de Haekkerup, vineri, și în consecință a amânat sesiunea de întrebări-răspunsuri care era programată să aibă loc marți în parlament. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău