Parlamentul Danemarcei a decis reintroducerea restricțiilor, la două luni după ce acestea au fost ridicate

  • 10 Noiembrie 2021 13:21
Parlamentul Danemarcei a decis reintroducerea restricțiilor, la două luni după ce acestea au fost ridicate

Comisia pentru epidemii a parlamentului danez a aprobat marți seara planul guvernului de a reintroduce unele restricții legate de coronavirus, transmite dpa.

Ministrul sănătății, Magnus Heunicke, a declarat că s-a întrunit o largă majoritate în favoarea unei noi desemnări a COVID-19 drept boală cu impact social critic. El a precizat că decizia este valabilă deocamdată timp de o lună.

Guvernul de la Copenhaga a fost astfel autorizat să adopte, fără aprobarea parlamentului, măsuri de combatere a răspândirii virusului, fiind suficient acordul comisiei.

Ministrul economiei, Simon Kollerup, a anunțat că de vineri va fi din nou necesar „pașaportul” COVID-19 pentru accesul în restaurantele și cluburile din Danemarca. Documentul atestă vaccinarea, însănătoșirea sau deținerea unui test negativ și este obligatoriu pentru adulți și pentru tinerii în vârstă de peste 15 ani, inclusiv pentru participarea la evenimente publice cu un număr mare de persoane, cum ar fi conferințele și târgurile, precum și pentru vizitatorii spitalelor sau parcurilor de distracții.

Restricțiile introduse în Danemarca în contextul pandemiei fuseseră ridicate în 10 septembrie, considerându-se că răspândirea virusului este sub control.

Numărul de infecții a crescut însă din nou de la jumătatea lui octombrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău