Parlamentul ceh ar putea fi dizolvat

  • 17 Iulie 2013 13:34
Parlamentul ceh ar putea fi dizolvat

Criza politică din Cehia a izbucnit la mijlocul lunii iunie odată cu demisia fostului premier Petr Necas.

Camera inferioară a parlamentului ceh s-a reunit miercuri, 17 iulie, pentru a discuta despre eventuala sa autodizolvare care ar conduce la organizarea de alegeri anticipate, ca urmare a crizei politice provocate de un scandal de corupție ce a dus la demisia fostului premier ceh, Petr Necas, informează Agerpres.

Partidul social-democrat, de opoziție, inițiatorul acestei măsuri este, de fapt, departe de a dispune de majoritate necesară de trei cincimi pentru a dizolva camera inferioară, în timp ce partidele din coaliția de guvernământ dispun, în principiu, de 101 voturi din 200.

Criza politică din Cehia a izbucnit la mijlocul lunii iunie odată cu demisia fostului premier Petr Necas. Necas a demisionat după ce Jana Nagyova, șefa sa de cabinet, și presupusa sa amantă, a fost acuzată de corupție și abuz de putere împreună cu alți șapte oficiali, între care responsabili ai serviciilor de informații militare și foști legislatori.

Un guvern de tehnocrați condus de economistul de stânga Jiri Rusnok a fost numit miercurea trecută de președintele Milos Zeman, pentru a înlocui cabinetul condus de Petr Necas. Votul de încredere pentru noul guvern va avea loc pe 8 august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău