Parlamentul caută noi șefi la ANRE. Ce condiții trebuie să întrunească persoanele care vor candida pentru această funcție

  • 03 Decembrie 2018 12:25
Parlamentul caută noi șefi la ANRE. Ce condiții trebuie să întrunească persoanele care vor candida pentru această funcție

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe anunță concurs pentru selectarea candidaților la funcțiile vacante de director al consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Potrivit unui comunicat al Legislativului, persoanele care vor să ajungă șefi la ANRE trebuie să fie cetățeni ai R.Moldova, să aibă  studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic și experiență de lucru de cel puțin 10 ani în unul dintre domeniile menționate, dintre care cel puțin 3 ani în funcții de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de Agenție. De asemenea, candidații trebuie să aibă „o reputație ireproșabilă și capacitate deplină de exercițiu”, să cunoască limbile română și engleză și să nu fie membri ai vreunui partid politic.

Dosarele pot fi depuse până la 3 ianuarie 2019. Concursul este anunțat în urma expirării mandatelor directorilor Consiliului de administrației al ANRE, Ghenadie Pârțu și Iurie Onica.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău