Parlamentul are un nou Secretar General

  • 11 Iunie 2019 17:36
Parlamentul are un nou Secretar General

Parlamentul are un nou Secretar General după ce Igor Klipii și-a depus cererea de demisie la 8 iunie, atunci când a avut loc ședința de Parlament în cadrul căreia Zinaida Greceanîi a fost votată speaker.

Funcția lui Klipii a fost preluată de Adrian Albu, care a participat la alegerile parlamentare din 2019, în calitate de candidat la funcția de deputat, pe listele Partidului Socialiștilor, scrie ziarul de gardă.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul general al Parlamentului se numește în funcție de către Președintele Parlamentului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent și cu avizul Comisiei juridice, pentru numiri și imunități. Secretarul general este asistat de adjuncții săi, cărora le poate delega o parte din atribuțiile sale.

„În exercitarea atribuțiilor, Secretarul general este responsabil de asigurarea bunei activități a organelor de lucru ale Parlamentului, angajează și eliberează din funcție personalul Secretariatului Parlamentului, cu excepția persoanelor a căror numire ține de competența Președintelui Parlamentului”, se menționează în Regulamentul Parlamentului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău