Parlamentul ar putea adopta o declarație care să condamne acțiunile Rusiei după incidentul din strâmtoarea Kerci

  • 29 Noiembrie 2018 11:28
Parlamentul ar putea adopta o declarație care să condamne acțiunile Rusiei după incidentul din strâmtoarea Kerci

Parlamentul ar putea adopta o declarație privind incidentul naval dintre Rusia și Ucraina în strâmtoarea Kerci.

Deputatul liberal Roman Boțan a solicitat în debutul ședinței de astăzi a Legislativului adoptarea unui asemenea act care să condamne acțiunile Federației Ruse.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că va discuta cu colegii și „poate ar fi cazul să fie elaborată o asemenea declarație”.

Amintim că și premierul Pavel Filip a condamnat incidentul naval de duminică dintre Ucraina și Federația Rusă, calificându-l drept o agresiune din partea Moscovei. Totodată, autoritățile moldovene avertizează cetățenii, care intenționează să călătorească în Ucraina, să manifeste maximă prudență și să fie pregătiți pentru verificări suplimentare din partea autorităților ucrainene.

În urma incidentului, soldat cu șase răniți în rândul ucrainenilor, dintre care doi în stare gravă, Rada Supremă de la Kiev a aprobat impunerea legii marțiale în 10 regiuni. Majoritatea acestora se află la frontiera cu Rusia, dar două regiuni din sud-vestul țării – Odesa și Vinița, sunt învecinate cu regiunea transnistreană a R.Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău