ULTIMA ORĂ | Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatului Partidului Șor, Petru Jardan

  • 22 Martie 2021 18:00
ULTIMA ORĂ | Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatului Partidului Șor, Petru Jardan

Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității deputatului Partidului Șor, Petru Jardan, la solicitarea procurorului general, fiind bănuit de abuz în serviciu în procesul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Petru Jardan este bănuit de procuratură că ar fi prejudiciat statul cu aproape 5 milioane de lei, în calitatea sa de administrator-interimar al Aeroportului Chișinău.

Potrivit informațiilor prezentate în plenul Parlamentului de procurorul general Alexandr Stoianoglo, Petru Jardan ar fi încheiat un contract cu o companie de asigurări și a achitat suma de aproape 5 milioane de lei din contul întreprinderii de stat Aeroportul Internațional Chișinău, când deja fusese încheiat contractul de concesionare a Aeroportului.

Pentru Jardan a negat acuzațiile, susținând că a semnat contractul de asigurare în luna iulie, deoarece expirase precedentul. Potrivit acestuia, Aeroportul era obligat să semneze un astfel de contract în conformitate cu angajamentele asumate în fața BERD și BEI, dar și pentru a-i fi prelungit certificatul de operator de aerodrom.

Deputații urmează să examineze și două solicitări de ridicare a imunității parlamentare a deputatului Partidului Șor, Denis Ulanov, fost avocat al lui Ilan Șor, care este bănuit în dosarul privind frauda bancară din 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău