Parlamentul a votat pentru înființarea unei comisii speciale pentru infrastructură

  • 12 Februarie 2021 12:36
Parlamentul a votat pentru înființarea unei comisii speciale pentru infrastructură

Parlamentul a votat astăzi crearea Comisiei pentru infrastructura esențială, în componența Guvernului, comunică MOLDPRES.

Documentul aprobat în primă lectură prevede înființarea Comisiei pentru infrastructura esențială, ca organism subordonat Guvernului, având funcții de evaluare, constatare, coordonare și monitorizare a evenimentelor care se întâmplă pe domeniul infrastructurilor esențiale, comunică sursa citată.

Comisia va susține coordonarea acțiunilor întreprinse de alte autorități naționale și agenții de reglementare pe domeniul lor de competență și infrastructuri corespunzătoare, informând Guvernul asupra riscurilor posibile pe aceste sectoare, măsuri și alerte.

De asemenea, Comisia va monitoriza dacă achizițiile și tranzacțiile unor obiective de infrastructură nu perturbă îndeplinirea unor funcții și necesități vitale ale populației, iar acțiunile monitorizate nu reprezintă rezultatul unor acțiuni ostile.

Totodată, Comisia va evalua datele entităților care intenționează să achiziționeze pachetele de control, să încheie contracte ori să greveze bunuri, elemente ori sisteme de infrastructură esențială, stabilind criteriile de pericol, netransparență ori de risc ale acestor entități în vederea grevării ori înstrăinării unor proprietăți publice, indiferent de forma acestor acțiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:2,06 m/s
Mon
27
Tue
28
Wed
30
Thu
31
Fri
31
Arhivă Radio Chișinău