Parlamentul a votat crearea unei comisii care să investigheze circumstanțele legate de cazuri de preluare forțată pe piața financiară nebancară de către Veaceslav Platon

  • 27 Noiembrie 2020 17:30
Parlamentul a votat crearea unei comisii care să investigheze circumstanțele legate de cazuri de preluare forțată pe piața financiară nebancară de către Veaceslav Platon

Parlamentul a votat crearea unei comisii care să investigheze circumstanțele legate de cazuri de preluare forțată pe piața financiară nebancară de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, însă aceasta nu a fost formată deoarece majoritatea grupurilor parlamentare au refuzat să participe.

Activitatea comisiei ar urma să se concentreze pe scandalul legat de compania de asigurări Moldasig. Proiectul a provocat dezbateri în Parlament, inclusiv pentru că a fost semnată și de Ilan Șor, condamnat de prima instanță în dosarul jafului bancar și care e plecat din Republica Moldova.

Unii deputați i-au acuzat pe autori - deputați ai Platformei „Pentru Moldova” din care fac parte membrii fracțiunii Partidului Șor și foști deputați PDM - că intenția de formare a comisiei ar reprezenta doar o reglare de conturi între Ilan Șor și Veaceslav Platon. De asemenea, mai mulți deputați și-au adus acuzații reciproce despre legături cu Ilan Șor, Veaceslav Platon și fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc.

Pentru crearea comisiei au votat deputații socialiști și cei ai Platformei „Pentru Moldova”, dar președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi, a refuzat să dispună numărarea voturilor.

Comisia urma să fie formată din nouă membri, însă doar fracțiunea PSRM și Platforma „Pentru Moldova” au desemnat membri, astfel încât, Zinaida Greceanîi a anunțat că această comisie nu poate fi creată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău