Parlamentul a votat, în prima lectură, ratificarea Tratatului cu România

  • 27 Iunie 2013 14:10
Parlamentul a votat, în prima lectură, ratificarea Tratatului cu România

Parlamentul a votat în prima lectură ratificarea Tratatului cu România privind regimul frontierei de stat, colaborarea și asistența mutuală în probleme de frontieră, semnat la 8 noiembrie 2010 la București.

Tratatul cu România privind regimul frontierei de stat a provocat dezbateri aprinse în Parlament. Opoziția comunistă a insistat pe faptul că acest document ar fi trebuit semnat doar după ce Republica Moldova și România ar fi adoptat Tratatul de bază și Acordul privind demarcarea frontierei. Deputatul PCRM, Artur Reșetnciov.

Pe de altă parte, președintele Parlamentului Igor Corman a precizat că frontiera dintre cele două state a fost demarcată încă în perioada sovietică, iar România are semnate astfel de documente și cu alte state vecine.

Tratatul este un document care reglementează modalitatea de realizare pe teren a marcării frontierei, soluționarea problemelor referitoare la construirea de obiective comune la frontieră, întreținerea frontierei, constituirea și funcționarea unei comisii mixte pentru verificarea traseului frontierei de stat și întreținerea semnelor de frontieră. Președintele Comisiei pentru politică externă și integrare europeană a Parlamentului, Ana Guțu.

Tratatul dintre România și Republica Moldova privind regimul frontierei de stat a fost semnat la 8 noiembrie 2010, la București, de fostul ministru de Externe român, Teodor Baconschi, și de fostul premier moldovean, Vlad Filat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău