Parlamentul a ratificat acordul de împrumut de la BIRD pentru creșterea economiei

  • 07 Iulie 2023 12:36
Parlamentul a ratificat acordul de împrumut de la BIRD pentru creșterea economiei

Republica Moldova va accesa de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare un împrumut de 92,1 milioane de euro. Asistența financiară este destinată pentru stabilizarea și creșterea economiei naționale. Parlamentul a ratificat acordul de finanțare, transmite IPN.

Potrivit proiectului, suma împrumutului constituie 92,1 milioane de euro, iar suma grantului  (suma concesionată) – 25 de milioane de dolari. Maturitatea împrumutului este de 21 de ani, inclusiv perioada de grație de 3 ani, rata dobânzii este variabilă, comisionul de angajament constituie 0,25% calculat din suma nedebursată, comisionul unic constituie 0,25% din suma împrumutului. Atât grantul, cât și împrumutul urmează a fi debursate într-o singură tranșă.

Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării Programului ,,Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare 2” a fost semnat pe 9 iunie 2023.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:2,06 m/s
Fri
28
Sat
27
Sun
22
Mon
24
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău