Parlamentul a ratificat Acordul de împrumut cu BERD pentru reabilitarea CET-Nord

  • 14 Aprilie 12:58
Parlamentul a ratificat Acordul de împrumut cu BERD pentru reabilitarea CET-Nord

Deputații au votat, în două lecturi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și BERD  pentru realizarea proiectului „Sistemul termoenergetic al municipiului Bălți (CET-Nord) – Faza II”. Valoarea împrumutului este de 15 milioane de euro, dintre care 9,5 milioane de euro – pentru realizarea componentei investiționale, iar 5,5 milioane de euro – pentru refinanțarea datoriei istorice. Perioada de acțiune a acordului este de 15 ani și include și perioada de grație de trei ani, transmite IPN.

Proiectul prevede furnizarea și instalarea punctelor termice individuale; implementarea sistemului de distribuție pe orizontală a agentului termic și apei calde din interiorul blocurilor locative; construcția unui rezervor de acumulare a energiei termice și modernizarea instalațiilor de tratare. Proiectul are prevăzută o perioadă de realizare de trei ani.

Viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, subliniază faptul că implementarea proiectului se va solda cu importante beneficii economice, sociale și de mediu. Și deputații în plen au salutat adoptarea legii, spunând că este un proiect foarte așteptat de locuitorii din Bălți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,25
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:9,77 m/s
Mon
14
Tue
12
Wed
14
Thu
16
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău