Parlamentul a ratificat Acordul cu UE privind activitățile operative FRONTEX desfășurate în Republica Moldova

  • 16 Iunie 2022 19:50
Parlamentul a ratificat Acordul cu UE privind activitățile operative FRONTEX desfășurate în Republica Moldova

Parlamentul a ratificat Acordul între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Republica Moldova (FRONTEX).

Scopul principal al documentului este crearea cadrului legal pentru detașarea unor experți ai FRONTEX care să acorde Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne suportul necesar în gestionarea crizei regionale și a fluxului de refugiați de la frontiera moldo-ucraineană. Toate cheltuielile legate aferente activității experților FRONTEX în Republica Moldova vor fi acoperite de către Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă.

Actualmente, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Agenția FRONTEX colaborează în baza unui Aranjament de lucru, semnat în august 2008, care prevede realizarea unui mandat limitat de către personalul FRONTEX detașat pe teritoriul Republicii Moldova în cadrul activităților comune, având statut de observatori.

Acordul între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Republica Moldova a fost semnat la data de 17 martie 2022, la Bruxelles.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău