Parlamentul a organizat consultări publice la proiectul de modificare a legislației în domeniul educației

  • 29 Martie 18:41
Parlamentul a organizat consultări publice la proiectul de modificare a legislației în domeniul educației

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a organizat o rundă de consultări publice asupra proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative în domeniul educației. La consultări au participat deputați, reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării, Federației Sindicale a Educației și Științei, Avocatului Poporului, UNICEF, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale din domeniul protecției drepturilor copiilor, cadre didactice și manageriale.

Potrivit unui comunicat emis de Parlament, discuțiile au vizat în mod special propunerile legislative care se referă la introducerea unor sancțiuni în cazul manifestării unui comportament agresiv și violenței elevilor în școlile din Republica Moldova atât în relația cu colegii, cât și cu profesorii.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării, necesitatea introducerii unor astfel de sancțiuni în legislație rezultă din numărul îngrijorător al cazurilor înregistrate tot mai frecvent în școli. Aceste sancțiuni vor servi drept instrument ce va contribui la crearea unui mediu sigur în instituțiile de învățământ.

Autorii au mai propus să fie completat Codul Educației cu prevederea ce conferă dreptul personalului didactic, științifico-didactic și științific de a beneficia de asistență psihologică, în cazul în care a fost victima unei situații de violență.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a invitat participanții la discuție să contribuie la îmbunătățirea proiectului de lege pe parcursul următoarelor săptămâni, astfel ca, în varianta prezentată Parlamentului pentru aprobare în a doua lectură, să existe reglementări echilibrate, axate pe rezolvarea problemelor reale și care să contribuie la crearea unui mediu sigur de învățare în școală, atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
16
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău