Parlamentul a numit noi directori la ANRE

  • 07 Februarie 2019 13:48
Parlamentul a numit noi directori la ANRE

Legislativul a numit astăzi patru noi directori ai Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică /ANRE/.

În aceeași ședință, deputații au luat act de demisia lui Veaceslav Untilă din funcția de președinte al Curții de Conturi, comunică MOLDPRES

Octavian Calmîc, Eugen Carpov, Ștefan Creangă și Veaceslav Untilă își vor prelua funcțiile începând cu data de 1 martie 2019, pentru un mandat de șase ani. Veaceslav Unitlă va fi director general al instituției. 

Cei patru au fost selectați în urma unui concurs public la care și-au depus dosarele 11 candidați.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică implementează politica statului privind reglementarea în sectoarele energetice, asigură reglementarea și monitorizarea funcționării eficiente a pieței de energie și desfășurarea activităților în sectoarele energetice.

ANRE îndeplinește următoarele funcții de bază: elaborează și aprobă regulamente, metodologii și alte acte normative din domeniul energetic; supraveghează sectoarele din domeniul energetic și modalitatea în care întreprinderile din sectorul energetic respectă actele normative în domeniu; promovează, monitorizează și asigură concurența loială în sectoarele reglementate; eliberează licențe pentru desfășurarea, pe piețele de energie, a activităților autorizate; promovează o politică tarifară adecvată, care corespunde principiilor economiei de piață, astfel încât să fie asigurată în egală măsură protecția drepturilor consumatorilor finali și profitabilitatea întreprinderilor din sectorul energetic; aprobă tarifele calculate în conformitate cu metodologiile aprobate de ea și monitorizează corectitudinea aplicării acestora ș.a.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău