Parlamentul a lansat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE

  • 01 August 2022 11:48
Parlamentul a lansat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE

Comisia economie, buget și finanțe organizează concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Persoanele care vor să candideze pot depune dosarele de concurs până pe data de 5 septembrie 2022.

Printre criteriile de selectare a candidaților figurează experiența în sectoarele reglementate de ANRE, experiența managerială, cunoașterea pieței energetice, cunoașterea legislației sectoriale și a obligațiilor Republicii Moldova în Acordul de Asociere, dar și experiența internațională de colaborare cu instituțiile de reglementare.

Viitorul Director al Consiliului de administrație al ANRE trebuie să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic și experiență de cel puțin zece ani în unul dintre aceste domenii. Totodată, este necesară experiență de cel puțin trei ani în funcții de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de ANRE. Candidatul trebuie să prezinte o scrisoare de motivație, scrisă în limba română, în care să explice viziunea sa asupra activității ANRE.

DOSARUL pe care urmează să-l depună participanții la concurs trebuie să conțină următoarele acte: copia buletinului de identitate, curriculum vitae, copiile diplomelor de studiu, dovada experienței profesionale, cazier judiciar sau declarație pe proprie răspundere, scrisoare de motivație, declarații pe proprie răspundere a lipsei existenței conflictului de interese și că nu este membru al unui partid politic.

Potrivit legislației, ANRE este condusă de un Consiliul de administrație, format din cinci directori, numiți de Parlament, în bază de concurs.

Alte detalii despre concursul de selectare a candidatului la funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE pot fi accesate pe site-ul Parlamentului: https://bit.ly/3zoREZB.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:2,06 m/s
Fri
22
Sat
24
Sun
24
Mon
23
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău