Parlamentul a desemnat cei șapte membri ai Consiliului Audiovizualului și directorul general al TRM

  • 03 Decembrie 2021 11:57
Parlamentul a desemnat cei șapte membri ai Consiliului Audiovizualului și directorul general al TRM

Parlamentul a desemnat astăzi cei șapte membri ai Consiliului Audiovizualului.

Este vorba de Ruslan Mihalevschi propus de Președinție, Liliana Vițu-Eșanu desemnată de către Guvern, Larisa Turea și Orest Dabija înaintați de fracțiunea PAS, Tatiana Crestenco de la PSRM, precum și Ana Gonța și Eugen Râbca din partea societății civile.

Potrivit legislației, membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați cu votul majorității deputaților, pentru un singur mandat de șase ani.

Toți membrii actuali ai CA a fost demiși recent ca urmare a respingerii raportului anual al autorității de reglementare de către Parlament.

Parlamentul l-a desemnat astăzi pe jurnalistul și comentatorul politic, Vlad Țurcanu, în funcția de director general al Companiei Teleradio-Moldova pentru un mandat de șapte ani. Candidatura acestuia a fost propusă de Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al TRM.

Amintim că recent majoritatea parlamentară PAS a operat mai multe modificări ale Codului Audiovizualului care readuc TRM sub control parlamentar.

 Vlad Țurcanu este un jurnalist cu experiență de aproape 30 de ani, timp în care a deținut inclusiv funcțiile de redactor-șef și comentator politic la Radio Chișinău. Între anii 2006-2008 a fost membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, iar  în perioada 2012-2016 - purtător de cuvânt al președintelui Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:2,06 m/s
Fri
22
Sat
24
Sun
24
Mon
23
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău