Parlamentul a aprobat majorarea împrumutului din partea BEI pentru modernizarea infrastructurii feroviare din R. Moldova

  • 21 Ianuarie 15:36
Parlamentul a aprobat majorarea împrumutului din partea BEI pentru modernizarea infrastructurii feroviare din R. Moldova

Parlamentul a aprobat majorarea de la 50 de milioane de euro până la 74 de milioane de euro a împrumutului oferit Republicii Moldova de Banca Europeană de Investiții (BEI) în scopul modernizării infrastructurii feroviare.

Majorarea împrumutului va permite Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată din Moldova să reabiliteze tronsonul de cale ferată Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, cel mai aglomerat tronson de cale ferată din țară.

PROIECTUL pentru ratificarea Acordului de modificare și de reformulare a Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții privind infrastructura feroviară și parcul de material rulant ale Republicii Moldova a fost aprobat în lectura a doua, finală. 

Contractul de finanțare dintre Moldova și BEI privind infrastructura feroviară și parcul de material rulant al Republicii Moldova a fost ratificat în 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,98
Ploaie ușoară
Umiditate:79 %
Vint:3,13 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău