Parlamentul a aprobat majorarea împrumutului din partea BEI pentru modernizarea infrastructurii feroviare din R. Moldova

  • 21 Ianuarie 2022 15:36
Parlamentul a aprobat majorarea împrumutului din partea BEI pentru modernizarea infrastructurii feroviare din R. Moldova

Parlamentul a aprobat majorarea de la 50 de milioane de euro până la 74 de milioane de euro a împrumutului oferit Republicii Moldova de Banca Europeană de Investiții (BEI) în scopul modernizării infrastructurii feroviare.

Majorarea împrumutului va permite Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată din Moldova să reabiliteze tronsonul de cale ferată Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, cel mai aglomerat tronson de cale ferată din țară.

PROIECTUL pentru ratificarea Acordului de modificare și de reformulare a Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții privind infrastructura feroviară și parcul de material rulant ale Republicii Moldova a fost aprobat în lectura a doua, finală. 

Contractul de finanțare dintre Moldova și BEI privind infrastructura feroviară și parcul de material rulant al Republicii Moldova a fost ratificat în 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău