Parlamentul a amânat examinarea anulării legii „cetățeniei prin investiție”

  • 20 Februarie 2020 11:49
Parlamentul a amânat examinarea anulării legii „cetățeniei prin investiție”

Parlamentul a amânat astăzi examinarea proiectului privind anularea legii care permite obținerea cetățeniei Republicii Moldova în schimbul unor investiții. Amânarea s-a produs la propunerea Comisiei securitate, apărare și ordine publică. Deoarece astăzi expiră moratoriul asupra programului cetățeniei prin investiție, deputații Blocului ACUM avertizează că, prevederile acestei legi vor fi din nou în vigoare.

 Președintele Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică, democratul Alexandru Jizdan a solicitat amânarea examinării proiectului privind anularea așa-numitei legi „cetățenie pentru investiții” deoarece nu a fost examinat în comisie.

Propunerea a fost susținută de președinta Partidului Socialiștilor și a Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Pe de altă parte, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a menționat că moratoriul asupra aplicării legi expiră astăzi, astfel că din cauza amânării controversata lege ar putea reintra în vigoare.

Amintim că legea prevede posibilitatea obținerii cetățenii Republicii Moldova în schimbul unei taxe de 100 de mii de euro, sau a unor investiții în economia țării în valoare de 250 de mii de euro. Fosta majoritate parlamentară ACUM-PSRM a impus moratoriu asupra aplicării legii, care a intrat în vigoare în august anul trecut, iar ulterior a fost prelungit. Blocul ACUM a inițiat un proiect care prevede anularea acesteia. Între timp, Ministerul Economiei a elaborat o inițiativă care presupune instituirea unui moratoriu repetat, pentru o perioadă de 4 luni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău