Parlamentarul ucrainean Nadia Savcenko, suspectată de implicare în pregătirea unei lovituri de stat

  • 15 Martie 2018 15:00
Parlamentarul ucrainean Nadia Savcenko, suspectată de implicare în pregătirea unei lovituri de stat

Parlamentarul ucrainean Nadia Savcenko, fost prizonier în Rusia, ar putea fi înștiințat în viitorul apropiat că este suspectat de autoritățile de la Kiev de implicare în pregătirea unei lovituri de stat în Ucraina - a anunțat, astăzi, deputatul ucrainean Anton Gherașcenko, asistent al ministrului de interne de la Kiev.

Acesta a declarat că procurorul general are motive suficiente pentru o pune sub acuzare pe Nadia Savcenko. Aceasta este suspectată de complicitate la organizarea și pregătirea unei lovituri de stat" - a explicat Gherașcenko.

Anton Gherașcenko a făcut aceste declarații în contextul în care procurorul general al Ucrainei a anunțat recent că ar putea propune Radei Supreme de la Kiev să ridice imunitatea parlamentară a Nadiei Savcenko, după ce aceasta a fost convocată la sediul Serviciului de Securitate al Ucrainei, pentru a fi interogată în cazul reținerii șefului Centrului pentru Eliberarea Prizonierilor, Volodimir Ruban.

Amintim că Volodimir Ruban, care a negociat numeroase schimburi de prizonieri între Kiev și separatiștii proruși din Donbas, a fost pus, vineri, sub acuzare, pe motiv că ar fi vrut să asasineze mai mulți oficiali de rang înalt din Ucraina, printre care și președintele Petro Poroșenko.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău