Parlamentarii îndeamnă tinerii să fie cât mai curajoși și insistenți în raport cu guvernarea

  • 11 Septembrie 2021 19:46
Parlamentarii îndeamnă tinerii să fie cât mai curajoși și insistenți în raport cu guvernarea

„Primul și cel mai important mesaj al nostru pentru tineri este să fie cât mai curajoși și insistenți în raport cu actuala guvernare, pentru că așa ne vor mobiliza să acționăm mai prompt”. Declarația a fost făcută de deputatul Adrian Băluțel, în cadrul unor dezbateri organizate, în seara zilei de vineri, de Radio Moldova Tineret.

Dezbaterile au avut ca subiect problemele tinerilor, în special cele care se referă la calitatea educației, corelarea dintre piața muncii și sistemul educațional ș.a.

În opinia lui Adrian Băluțel, studiile de calitate pornesc de la profesori motivați, astfel guvernarea s-a angajat să susțină profesorii în devenirea lor profesională, prin crearea unui sistem de salarizare care i-ar încuraja să crească și să se formeze în continuu.

Cea de-a doua problemă ține de infrastructura școlară. ”Pentru a crește gradul de calitate a procesului educațional avem nevoie de instituții bine dotate, începând cu sisteme de sanitație și până la softuri moderne”, a punctat deputatul.

Cu privire la piața muncii, Adrian Băluțel a reliefat problema exodului tinerilor, fapt care afectează atât piața muncii, cât și perspectiva sistemului public de pensii al Republicii Moldova.

”Unul din dezideratele noastre este calitatea studiilor în cadrul învățământului dual. Este nevoie de atragerea companiilor care ar putea să investească în procesul de formare a tinerilor specialiști și ulterior – să-i angajeze. Atragerea investițiilor figurează prioritar în agenda tuturor reprezentanților actualei guvernări”, a subliniat deputatul.

Potrivit acestuia, dezvoltarea forței de muncă calificate este un angajament important al autorităților pentru următorii patru ani.

Dezbaterile pe tema ”Situația tinerilor din Republica Moldova în vizorul actualei guvernări” au fost organizate de Radio Moldova Tineret al Instituției Publice  Compania “Teleradio-Moldova”, în parteneriat cu Fundația ”Friedrich Ebert Stiftung Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău