Parlamentari români: România va oferi în continuare sprijin pentru parcursul european al R.Moldova

  • 02 Noiembrie 2017 20:07
Parlamentari români: România va oferi în continuare sprijin pentru parcursul european al R.Moldova

Parcursul european nu este un drum ușor, iar România și-a asumat rolul de principal asistent al Republicii Moldova în ceea ce privește implementarea reformelor. Totodată, statul român va continua să investească în Republica Moldova, atât în educație, cât și în alte domenii. Opiniile au fost exprimate de parlamentarii români care fac parte din Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul R.Moldova. 

Membrii Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova au în această perioadă întruniri la Chișinău. Parlamentarii români, care fac parte din Comisie, au reiterat în cadrul unor declarații pentru presa de la Chișinău, sprijinul pe care România este gata să-l ofere în continuare Republicii Moldova, inclusiv la implementarea reformelor. Copreședintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană, Bogdan Rodeanu.

Parcursul european nu este un drum ușor. Nici pentru România nu a fost un drum ușor. Nici acum pentru România nu este un drum ușor, dar este un drum pe care trebuie să-l facem împreună. România și-a asumat rolul de principal asistent al Republicii Moldova în ceea ce privește implementarea reformelor pentru ca Moldova să meargă pe calea parcursului european.”

Republica Moldova și România au în comun multe proiecte la care trebuie să lucreze, spune deputatul român, Marius Budăi.

Avem de lucrat în domeniul protecției copilului, în domeniul muncii transfrontaliere, în protecția persoanelor cu dizabilități. Avem multe domenii în care trebuie să lucrăm și vă punem la dispoziție experiența noastră.”

Republica Moldova ar trebui să se apropie de România, consideră deputatul român Eugen Tomac.

Republica Moldova nu are altă soluție decât o apropriere profundă cu România. Gândiți-vă că în România, cetățenii români care dețin proprietăți de pământ primesc în fiecare lună câte 175 d4e euro subvenții doar de la Uniunea Europeană există foarte multe oportunități pe care ar trebui să le fortificăm.”

Comisia Comună pentru integrare europeană dintre Republica Moldova și România ar putea regenera apropierea celor două maluri de Prut, dar și încrederea în autorități, consideră senatorul Ion Hadârcă. Deputatul român Nicolae Daniel Popescu a spus că România va continua să investească în Republica Moldova, inclusiv în educație.

Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul R.Moldova a fost instituită pentru a sprijini obiectivul de integrare europeană a Chișinăului.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău