Parlamentari români, cu scrisoare către OSCE pe tema legii educației din Ucraina: „Avem datoria de a face presiuni pe toate planurile”

  • 29 Septembrie 2017 19:41
Parlamentari români, cu scrisoare către OSCE pe tema legii educației din Ucraina: „Avem datoria de a face presiuni pe toate planurile”

Deputații PMP Eugen Tomac și Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru pentru comunitățile de români din afara granițelor, au trimis o scrisoare Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale al OSCE în legătură cu legea abuzivă a educației din Ucraina.

„Am transmis astăzi, împreună cu colegul meu, Constantin Codreanu, o scrisoare Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale al OSCE, domnul Lamberto Zannier, pentru a-i atrage atenția asupra încălcării grosolane de către statul ucrainean a drepturilor comunității românești din statul vecin. Legea Educației, promulgată recent, este mai mult decât un abuz, mai mult decât un simplu derapaj. Prin aceasta, Ucraina a demonstrat disprețul față de valorile democratice, încălcând flagrant Tratul de bază încheiat în 1997, dar mai ales, disprețul față de România”, a scris Eugen Tomac pe contul său de Facebook, transmite InfoPrut.ro

„Protestele autorităților de la București, dar și cele ale altor state nu au impresionat deloc Kievul. Dimpotrivă”, a subliniat deputatul.

„De aceea, consider esențială implicarea Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale al OSCE. Avem datoria de a face presiuni pe toate planurile și prin toate mijloacele în încercarea de a determina Ucraina să respecte România, să-i respecte pe români”, se mai arată în comentariul lui Tomac.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău