Parlamentari germani consideră că tratamentul aplicat lui Navalnîi este "tortură țintită"

  • 10 Aprilie 2021 17:55
Parlamentari germani consideră că tratamentul aplicat lui Navalnîi este

Membri ai comisiei pentru afaceri externe a parlamentului german au descris tratamentul aplicat lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, drept "tortură țintită", transmite sâmbătă dpa.

Într-o scrisoare adresată chiar lui Navalnîi, parlamentarii germani au declarat că sunt solidari cu el și că îi urmăresc îndeaproape cazul.

"Considerăm tratamentul care vă este aplicat drept tortură țintită și, prin urmare, contrar Convenției împotriva torturii și altor tratamente sau pedepse crude, inumane și degradante", se menționează în scrisoarea citată.

În misivă, care a fost publicată online de unul dintre semnatarii săi, se cere ca situația lui Navalnîi să fie anchetată la nivel european.

Politicianul rus de opoziție - cel mai proeminent rival al președintelui Vladimir Putin - a supraviețuit la limită unei tentative de asasinare cu agent neurotoxic de tip Noviciok în vara trecută.

Aleksei Navalnîi ispășește începând din februarie o pedeapsă de doi și șase luni de închisoare pentru fraudă, într-un dosar ce datează din 2014 și pe care el îl denunță ca fiind motivat politic.

Starea sa de sănătate s-a deteriorat în ultima săptămână, potrivit avocatului său.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău