Parlamentar român, cu un mesaj pentru primăriile din Republica Moldova care au votat Unirea

  • 13 Februarie 2018 16:27
Parlamentar român, cu un mesaj pentru primăriile din Republica Moldova care au votat Unirea

Administrațiile locale din Republica Moldova sunt primele care aduc în atenție dezideratul Unirii cu România, întocmai cum s-a întâmplat la 1918. De această părere este deputatul Constantin Codreanu, care a prezentat la tribuna Camerei Deputaților o Declarație politică intitulată „ReUnirea celor două state românești este inevitabilă”.

„Cum este și firesc, în anul Centenarului Marii Uniri, tot mai multe localități basarabene vor opta univoc și oficial pentru revenirea în familia noastră românească. Folosesc ocazia și le spun confraților mei basarabeni de la această tribună a Parlamentului din București: Îndrăzniți! Nu vă temeți! Unirea face puterea! Astăzi suntem 20 de comune, mâine vom fi sute de sate și orașe”, a declarat Codreanu.

Parlamentarul a salutat demersul primăriilor din Republica Moldova, de a vota Declarații de Unire cu România, și i-a invitat pe aleșii locali să efectueze o vizită în Legislativul de la București.

„Ceea ce au inițiat acum, perfect natural și democratic, cele 20 de comune basarabene este o dovadă că ReUnirea, ca proces acumulativ, este în plină desfășurare și că niciun dodon nu o poate opri. Le adresez primarilor și consilierilor primelor 20 de comune basarabene care au votat ReUnirea, dar și celor care o vor face de acum încolo, invitația de a vizita Parlamentul României”, a spus deputatul PMP, citat de InfoPrut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău