Parlamentar de la Chișinău, solicitare către autoritățile din România cu privire la redobândirea cetățeniei. „ Cetățenia României îți oferă o siguranță în ziua de mâine prin faptul că statul român este responsabil în raport cu ai săi cetățeni ”

  • 10 Aprilie 2021 13:44
Parlamentar de la Chișinău, solicitare către autoritățile din România cu privire la redobândirea cetățeniei. „ Cetățenia României îți oferă o siguranță în ziua de mâine prin faptul că statul român este responsabil în raport cu ai săi cetățeni ”

Petru Frunze, deputat în Parlamentul de la Chișinău a anunțat că va solicita autorităților statului român să examineze oportunitatea de a suplini numărul de angajați pentru a procesa fără întârziere dosarele privind redobândirea cetățeniei române, comunică InfoPrut.ro.

Reacția vine în contextul perchezițiilor efectuate de către Centrul Național Anticorupție la sediul mai multor companii din Chișinău care ar pretinde taxe ilegale pentru facilitarea obținerii cetățeniei României.

Este evident că tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova își doresc să obțină cetățenia României, în mod special în perioada de pandemie. Toți înțelegem că cetățenia României îți oferă o siguranță în ziua de mâine prin faptul că statul român este responsabil în raport cu ai săi cetățeni și văzut cu alți ochi în lumea civilizată”, a specificat deputatul PAS, potrivit sursei citate.

Potrivit acestuia, cetățenia română trebuie obținută în mod legal și urgentarea respectivului proces trebuie să fie efectuată în strictă conformitate cu legislația din România.

Având în considerație că în perioada de pandemie este mai complicat de procesat actele pentru obținerea cetățeniei României, dar extrem de necesară pentru cetățenii Republicii Moldova, vom solicita autorităților statului român să examineze oportunitatea de a suplini numărul de angajați pentru a procesa fără întârziere dosarele privind obținerea cetățeniei. Obținerea cetățeniei României trebuie să reprezinte pentru noi un drept istoric de determinare națională și nici cum un interes personal obținut prin complicitate la săvârșirea unor infracțiuni”, a mai subliniat Petru Frunze.

Amintim că ofițerii de urmărire penală din cadrul Centrului Național Anticorupție din R. Moldova au efectuat vineri, 9 aprilie, percheziții la două companii private din Chișinău, specializate în perfectarea actelor pentru obținerea cetățeniei române. Potrivit reprezentanților CNA, sunt operate acțiuni de urmărire penală în dosare pornite pentru obținerea frauduloasă a cetățeniei române.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău