Parisul se va despărți de anul 2020 cu un recital Jean-Michel Jarre dintr-o catedrală Notre Dame virtuală

  • 08 Decembrie 2020 20:30
Parisul se va despărți de anul 2020 cu un recital Jean-Michel Jarre dintr-o catedrală Notre Dame virtuală

Parisul renunță anul acesta la tradiționalele focuri de artificii în noaptea de Anul Nou și va oferi în schimb un recital al compozitorului și producătorului francez de muzică electronică Jean-Michel Jarre, care va concerta la cumpăna dintre ani dintr-o catedrală Notre Dame virtuală, relatează marți EFE, potrivit Agerpres.

Această nouă experiență, cum notează însuși artistul într-un comunicat, vrea să transmită un mesaj de speranță pentru 2021 și să sărbătorească venirea Anului Nou într-un mod "futurist și festiv". Un format la care s-au alăturat, de asemenea, Primăria Parisului și UNESCO.

Catedrala Notre Dame, afectată de incendiul din aprilie 2019 și aflată în plin proces de restaurare, "are un loc important în imaginarul colectiv și este un simbol al forței și al patrimoniului mondial care ne unește pe toți", se arată în comunicat.

Concertul, de 45 de minute, va începe la ora 23:25 (22:25 GMT) la 31 decembrie, va fi gratuit și va putea fi urmărit pe internet, sau pe platforme precum Youtube, Facebook sau VRChat.

Potrivit organizatorilor, este o invitație de a călători într-o lume virtuală a fanteziei, la fel de strălucitoare precum spectacolele oferite de obicei de Jean-Michel Jarre și cunoscute sub titlurile "Equinoxe" sau "Oxygene".

Spectacolul se va numi "Welcome to the other side" și este prezentat ca o sărbătoare prin care întreaga lume, inclusiv cei izolați social sau geografic de pandemie, pot întâmpina împreună venirea Anului Nou.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău