Parisul interzice fumatul în 52 de parcuri și grădini publice

  • 13 Septembrie 2019 09:40
Parisul interzice fumatul în 52 de parcuri și grădini publice

În ciuda opiniei generale potrivit căreia parizienii ar fi nedespărțiți de țigări, fumatul va deveni mai puțin agreat în capitala Franței în urma unor noi reglementări, relatează vineri DPA și AGERPRES.

Potrivit unei reglementări care intră vineri în vigoare, fumatul va fi interzis în 52 de parcuri și grădini publice, echivalentul a 10% din suprafața totală a spațiilor verzi din oraș, potrivit autorităților municipale.

Primăria spune că această inițiativă va transforma Parisul într-o ''capitală mai primitoare, cu un aer mai respirabil''.

Cei care încalcă prevederile noii reglementări sunt pasibili de o amendă de 38 de euro.

Interdicția nu se va aplica în cele mai mari parcuri din Paris, populare în rândul celor care doresc să organizeze picnicuri sau să petreacă pe perioada verii.

Potrivit statisticilor Uniunii Europene, în 2014, în Franța, procentul persoanelor care fumau în fiecare zi era cu puțin peste media UE și cu mult peste alte țări occidentale.

Autoritatea publică franceză în domeniul sănătății, Sante Publique France, a afirmat la începutul acestei săptămâni că numărul celor care fumează zilnic a scăzut cu 1,6 milioane începând din 2016, iar acum reprezintă 25,4% din populație.

Cu toate acestea, rata mortalității din cauza bolilor provocate de fumat era încă în creștere cu 5% în fiecare an în rândul femeilor pe fundalul unei creșteri a numărului de femei fumătoare începând cu anii '1970 și până în '1990, potrivit instituției franceze.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău