Parisul interzice de vineri livrarea și vânzarea la pachet a preparatelor culinare în timpul nopții

  • 06 Noiembrie 2020 08:33
Parisul interzice de vineri livrarea și vânzarea la pachet a preparatelor culinare în timpul nopții

Parisul va interzice serviciile de livrare a preparatelor culinare și pe cele de vânzare la pachet a acestora între orele 22:00 și 06:00 începând de vineri, pentru a limita răspândirea COVID-19, a anunțat joi poliția din capitala franceză, transmit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

De asemenea, vânzarea și consumul de alcool în locuri publice vor fi interzise în timpul nopții în Paris începând cu data de 6 noiembrie.

Președintele Emmanuel Macron a impus luna trecută un nou lockdown, magazinele neesențiale - precum cele care nu vând alimente de bază și medicamente - fiind nevoite să-și închidă activitatea. De asemenea, oamenii trebuie să prezinte o declarație pe proprie răspundere atunci când ies pe stradă. Însă după o săptămână de la introducerea acestor restricții, Franța înregistrează zilnic peste 40.000 de noi cazuri de COVID-19, iar peste 4.000 de pacienți sunt internați la terapie intensivă.

Restaurantele, închise în virtutea lockdownului, au putut vinde produse la pachet și au făcut livrări, dar prefectura poliției din Paris a explicat că în cursul nopții se adună numeroși clienți și curieri, în pofida recomandării de respectare a distanțării fizice.

''Atunci când există oameni care nu respectă regulile jocului, expunând riscului sănătatea unui număr mare de persoane, trebuie să pui în practică noi restricții'', a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo, pentru BFM TV.

O sursă din guvernul francez a menționat că în Paris au fost semnalate ''petreceri clandestine, cine private'' și că este nevoie de măsuri mai stricte.

Franța a raportat miercuri 40.558 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore și 385 de decese în același interval. În această țară, numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 1,5 milioane, iar cel al deceselor cauzate de COVID-19 la 38.674.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău