Parisul ”crede că Ucraina va câștiga” războiul cu Rusia, dar atrage atenția: ”Intrăm în logica sinistră a asediilor”

  • 07 Martie 2022 11:53
Parisul ”crede că Ucraina va câștiga” războiul cu Rusia, dar atrage atenția: ”Intrăm în logica sinistră a asediilor”

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, și-a exprimat încrederea în victoria finală a Ucrainei asupra invaziei ruse, dar a atras atenția asupra distrugerilor și victimelor civile pe care le-ar putea provoca asedierea marilor orașe, anunță AFP, citat de Agerpres.

”De zece zile, ceea ce a fost cel mai remarcabil a fost capacitatea puternică de rezistență a Ucrainei, până la un punct pe care experții nu și l-au imaginat. Intrăm în logica asediilor, iar logica asediilor face parte din expertiza noastră sinistră despre funcționarea și acțiunea forțelor ruse”, a declarat Jean-Yves Le Drian la postul France 5.

Oficialul francez a dat exemplu orașele Groznîi sau Alep. ”Cred că ceea ce vom găsi în Mariupol când războiul se va termina va fi oribil, este Odesa și mai e și Kiev”, a explicat Jean-Yves Le Drian.

În cadrul unei convorbiri telefonice între președintele francez, Emmanuel Macron, și omologul rus, Vladimir Putin, liderul de la Kremlin a punctat că își va ”atinge obiectivele” în Ucraina, ”fie prin negociere, fie prin război”, dar a negat atacarea civililor, conform Administrației Prezidențiale franceze.

”Cred că Ucraina va câștiga”, a spus Jean-Yves Le Drian, subliniind în sprijinul acestei analize izolarea diplomatică a Rusiei și efectul sancțiunilor internaționale.

”Am adoptat luat serii uriașe de sancțiuni ale căror efecte sunt grave și, în opinia mea, vor fi din ce în ce mai grave, ceea ce face ca prețul de plătit pentru război va deveni insuportabil, iar la un moment dat președintele Putin va fi confruntat cu alegerea de a avea efecte majore asupra funcționării Rusiei sau de a deschide negocieri”, a completat acesta.

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău