Parisul, cea mai atractivă destinație europeană pentru investitorii străini, pentru prima dată din 2003

  • 11 Iunie 2018 14:15
Parisul, cea mai atractivă destinație europeană pentru investitorii străini, pentru prima dată din 2003

Parisul a fost în anul 2017, pentru prima dată din 2003, cel mai atractiv oraș european pentru investitori, depășind Londra, afectată de perspectiva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), arată un studiu efectuat în rândul a 502 companii, dat luni publicității de IBM și Ernst & Young (EY), transmite Bloomberg.

Capitala Franței este pe primul loc pentru investiții directe externe, cu 37% din afaceri. Plecarea Regatului Unit din UE și alegerea președintelui francez Emmanuel Macron au fost două motive pentru care Parisul a depășit Londra pentru prima dată de când EY a început publicarea studiului, în 2003.

Topul celor mai atractive orașe europene pentru investitori este alcătuit din: Paris, Londra, Berlin, Frankfurt, Munchen, Amsterdam și Bruxelles.

De la nivelul de vârf de 54% din investiții în 2014, Londra a scăzut la 34% anul trecut, pe fondul lipsei de locuințe și a temerilor privind efectele Brexitului.

Paris, Frankfurt, Amsterdam și Dublin sunt principalii beneficiari ai ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, în special în sectorul serviciilor financiare.

În topul celor mai favorizate 15 orașe europene de către investitorii străini, Germania are patru orașe: Berlin, Frankfurt, Munchen și Hamburg.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău