Paris: O femeie în hijab care striga „Allahu Akbar” și amenința că se aruncă în aer a fost împușcată de poliție

  • 31 Octombrie 2023 15:43
Paris: O femeie în hijab care striga „Allahu Akbar” și amenința că se aruncă în aer a fost împușcată de poliție

Poliția franceză a împușcat și rănit grav marți, la Paris, o femeie care, potrivit unor martori, proferase amenințări și rostise „Allahu Akbar” într-un tren dintr-o suburbie, transmite AFP, citând o sursă din cadrul poliției și parchetul capitalei, scrie hotnews.ro.

„Prognosticul este rezervat în ce privește șansele femeii de supraviețuire”, a precizat parchetul.

Poliția a fost alertată prin apeluri ale unor pasageri referitoare la prezența unei femei ce purta „văl integral” și „profera amenințări” într-un tren care circula în acel moment într-o suburbie, a explicat o sursă din cadrul poliției.

Potrivit acestor martori, femeia „a rostit de mai multe ori Allahu Akbar”, a precizat sursa, explicând că poliția a reușit să „o izoleze” în stația Bibliotheque François Mitterrand din Paris, care a fost rapid evacuată.

Femeia „a refuzat să se conformeze somațiilor polițiștilor” și a amenințat că „se aruncă în aer”, au indicat parchetul și sursa din poliție. Un polițist a tras atunci o dată, rănind-o grav pe femeie.

Potrivit autorităților, au fost deschise două anchete. Una dintre ele a fost încredințată poliției judiciare din Paris, pentru „apologie, amenințări cu moartea și intimidare la adresa unui reprezentant al autorității publice”, iar cealaltă Inspecției generale a poliției naționale (IGPN), și vizează tirul tras de polițist.

După asasinarea unui profesor la Arras, în nordul Franței, la 13 octombrie, de către un tânăr aflat în evidențele poliției pentru radicalizare islamistă din februarie 2021, Franța a trecut în alertă „urgență de atentat”.

Crima a readus în Franța temerile de atentate islamiste și a determinat autoritățile să întărească măsurile antiteroriste, într-un context deja marcat de îngrijorări legate de repercusiuni ale conflictului dintre Israel și Hamas.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău