Parisul avertizează Moscova privind o posibilă escaladare militară în Siria

  • 05 Octombrie 2018 19:03
Parisul avertizează Moscova privind o posibilă escaladare militară în Siria

Decizia Rusiei de a livra armatei siriene baterii de apărare antiaeriană S-300 "contribuie la menținerea riscului de escaladare militară", a declarat vineri Ministerul Afacerilor Externe al Franței, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Autoritățile ruse și-au anunțat la sfârșitul lunii septembrie intenția de a consolida apărarea antiaeriană a Siriei ca urmare a doborârii accidentale a unui avion de recunoaștere rusesc în apropiere de Latakia, cu 15 militari la bord. Nu au existat supraviețuitori, iar Moscova a dat vina pe Israel, întrucât antiaeriana siriană reacționase la un raid al aviației israeliene în Siria. Livrările rusești de S-300 s-au încheiat săptămâna aceasta.

"Într-un context de tensiuni regionale, livrarea unor astfel de echipamente de către Rusia contribuie la menținerea riscului de escaladare militară și la îndepărtarea perspectivei unei reglementări politice a crizei siriene", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE francez, Agnes Von Der Mühll.

Rachetele rusești nu vor influența campania aeriană a Israelului împotriva țintelor militare iraniene pe teritoriul sirian, au reacționat la rândul lor mai mulți responsabili israelieni din domeniul apărării, conform publicației Times of Israel. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău