Părintele Patriarh Daniel a primit vizita Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu

  • 19 Ianuarie 17:16
Părintele Patriarh Daniel a primit vizita Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu

Patriarhul României a primit joi vizita lui Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova. Înaltul oficial a fost însoțit de Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, și de domnul Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministru al Guvernului României.

În cadrul întrevederii, s-au discutat aspecte care țin de faptul că Mitropolia Basarabiei este discriminată sub toate aspectele, de trei decenii, față de Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, aflată sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei, scrie Basilica.ro.

Patriarhul României a solicitat tratament egal pentru Mitropolia Basarabiei, astfel încât să se permită clericilor acesteia să acorde asistență religioasă în armată, penitenciare și spitale, precum și să fie invitați la evenimentele oficiale la care sunt chemați clericii din cealaltă structură bisericească de pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, Patriarhul României a reiterat solicitarea ca autoritățile de stat ale Republicii Moldova să retrocedeze clădirile fostei Facultăți de Teologie Ortodoxă și ale fostului Seminar Teologic din Chișinău. De asemenea, a solicitat atribuirea compensatorie a unui imobil în schimbul fostului sediu al Mitropoliei Basarabiei, care a fost demolat în perioada comunistă, iar pe locul acestuia a fost edificată clădirea actuală a Guvernului Republicii Moldova.

Domnul Președinte Igor Grosu a semnalat că unele dintre problemele care privesc tratamentul egal sunt în curs de soluționare, la fel și solicitările privind atribuirea unor imobile către Mitropolia Basarabiei.

Această întâlnire a Președintelui Parlamentului Republicii Moldova cu Patriarhul României arată deschiderea noii conduceri de stat a Republicii Moldova față de Mitropolia Basarabiei din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, precum și contribuția activă a domnului Ion-Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, și a domnului Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministru al Guvernului României în această schimbare de atitudine a autorităților de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-1,71
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:7,72 m/s
Sun
0
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Thu
2
Arhivă Radio Chișinău