Parcursul European al Republicii Moldova a fost discutat de către premierul Maia Sandu și omologul său lituanian, Saulius Skvernelis

  • 22 August 2019 15:48
Parcursul European al Republicii Moldova a fost discutat de către premierul Maia Sandu și omologul său lituanian, Saulius Skvernelis

Prim-ministrul Maia Sandu, aflată într-o vizită la Vilnius, s-a întâlnit cu omologul său lituanian, Saulius Skvernelis. Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi premieri au discutat despre parcursul European al Republicii Moldova, promovarea unei inițiative noi de parteneriat european, precum și cooperarea guvernamentală bilaterală.

Maia Sandu a apreciat susținerea politică pe care Guvernul Lituaniei o acordă Chișinăului, în calitate de membru al Uniunii Europene, de partener bilateral și membru NATO.

Totodată, Maia Sandu a dat asigurări că planul de acțiuni al guvernului se va baza pe implementarea Acordului de Asociere cu UE și că vor fi întreprinse măsurile necesare pentru a recâștiga încrederea cetățenilor în instituțiile statului, referindu-se la o justiție independentă, la lupta împotriva corupției și mbunătățirea nivelului de trai.

La rândul său, Premierul Saulius Skvernelis a declarat că Lituania susține ferm Republica Moldova în implementarea Acordului de Asociere, în lupta împotriva corupției, implementarea măsurilor de prevenire și combatere a spălării banilor și alte domenii importante.

Părțile s-au mai arătat deschise față de continuarea negocierilor pentru semnarea Acordului interguvernamental privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere și a Acordului bilateral privind reducerea taxelor pentru roaming.

Tot în cadrul vizitei sale la Vilnius, Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întâlnire oficială cu Președintele legislativului Lituaniei, Viktoras Pranckietis.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău