Parcursul European al Republicii Moldova a fost discutat de către premierul Maia Sandu și omologul său lituanian, Saulius Skvernelis

  • 22 August 2019 15:48
Parcursul European al Republicii Moldova a fost discutat de către premierul Maia Sandu și omologul său lituanian, Saulius Skvernelis

Prim-ministrul Maia Sandu, aflată într-o vizită la Vilnius, s-a întâlnit cu omologul său lituanian, Saulius Skvernelis. Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi premieri au discutat despre parcursul European al Republicii Moldova, promovarea unei inițiative noi de parteneriat european, precum și cooperarea guvernamentală bilaterală.

Maia Sandu a apreciat susținerea politică pe care Guvernul Lituaniei o acordă Chișinăului, în calitate de membru al Uniunii Europene, de partener bilateral și membru NATO.

Totodată, Maia Sandu a dat asigurări că planul de acțiuni al guvernului se va baza pe implementarea Acordului de Asociere cu UE şi că vor fi întreprinse măsurile necesare pentru a recâştiga încrederea cetăţenilor în instituţiile statului, referindu-se la o justiţie independentă, la lupta împotriva corupției și mbunătățirea nivelului de trai.

La rândul său, Premierul Saulius Skvernelis a declarat că Lituania susţine ferm Republica Moldova în implementarea Acordului de Asociere, în lupta împotriva corupției, implementarea măsurilor de prevenire și combatere a spălării banilor și alte domenii importante.

Părțile s-au mai arătat deschise față de continuarea negocierilor pentru semnarea Acordului interguvernamental privind recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere și a Acordului bilateral privind reducerea taxelor pentru roaming.

Tot în cadrul vizitei sale la Vilnius, Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întâlnire oficială cu Președintele legislativului Lituaniei, Viktoras Pranckietis.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
5 °C
câțiva nori
Umiditate:75 %
Vint:2,6 m/s
Sat
5 °C
Sun
6 °C
Mon
7 °C
Tue
12 °C
Wed
13 °C

Curs oficial BNM 29 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4479 -0.0000
USD 17.7711 -0.0000
RON 4.0440 -0.0000
UAH 0.7243 -0.0000
RUB 0.2704 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău